• Fri frakt på beställningar över 2000 kr inkl. moms.
  • track-32Trygga betalningar. Faktura- och kortköp.
  • track-32Bli förmånskund och spara pengar (endast företag).
  • track-32Support på 08-6844 22 44 eller info@nordmed.se
Image Alt

Butik

  /    /  Massagestenar, Sjukgymnastik och massage, Varma stenar för massage  /  Varma basaltstenar för massage, 10 st, 4,5 x 2 cm

Varma basaltstenar för massage, 10 st, 4,5 x 2 cm

590 kr

Quantity

Product description

Varma basaltstenar för terapi, innehåller 10 stycken.

Specifikationer

Geotermisk terapi även känt som "stone therapy" är en väl efterfrågad tendens på världens mest prestigefyllda Spa.

"Stone therapy" är inspirerat i orientalska teorier som använder sig av de sju chakra som löper genom kroppen, dessa chakra är center för livgivande energi och sammanlänkas med olika organ. Massage med varma och kalla stenar är inte något nytt. Sedan många år tillbaka, såväl i Kinas kultur som i de amerikanska indianernas, har varma stenar använts för massage och för smärtlindring. Från de olika chakra förses hela kroppen med energi tack vare de många energifyllda kanaler som går igenom och är bundna till kroppen.

Att koncentrera sig på de delar av kroppen där olika chakra finns hjälper med andra ord att reglera energiflödet i kroppen (för mycket eller för lite energi genom olika chakra kan skapa ojämvikt i kroppen och påverka de andliga ochfysiska funktionerna). Just på grund av detta placeras de varma stenarna som används i "stone therapy" över de olika chakra för att "öppna" eller "stänga" anslutningen och energiflödena mellan de övre och nedre extremiteterna.

Det mest fundamentala elementet i geotermisk terapi består av att placera varma eller kalla stenar som agerar på två nivåer:

a) Statiskt placera stenarna för att sedan utföra terapeutiskt tryck över dem på speciella punkter
b) Dynamiskt utföra definerade massagerörelser

"Varma stenar (50°) ökar blodflödet och cellmetabolismen medan de kalla stenarna ( 8°) drar ihop blodkärlen och frigör histamin och har verkning på smärta och inflammatoriska processer".

Varma och kalla och svarta och vita stenar växlas för att massera kroppen. De varma stenarna får muskulaturen att slappna av och de kalla piggar upp kroppen. Det finns stenar för olika delar av kroppen, för axlar, knän, fötter, halsen,nacken etc. Stenarna bränner eller skadar inte, massörens vana och kunniga händer låter stenarna glida från höger till vänster, uppifrån och ner så att den som masseras kan uppleva en djup känsla av välbehag och avslappning.

Terapin fungerar även genom att använda olika stenar med olika temperaturer (termoterapi). Varje sten med en bestämd temperatur placeras på specifika punkter på kroppen, på de olika chakra.

Under en "stone" massage placerar massören släta stenar, varma eller kalla på och under kroppen. Stenarna används för att kunna utföra tryck på musklerna. Massörerna använder samma system som "vital" massage för att få musklerna att slappna av, stenarna hjälper att öka trycket och öppna upp energikanalerna. Många terapueter letar själva upp sina stenar i älvar, sjöar och skogar och väljer ut de som de identifierar sig med för att upprätta en personlig koppling.

Mått

Längd: 4.5 cm
Höjd: 2 cm
Vikt: 56 g